Bristedt stängs av efter tilltaget: ”Stor skaderisk”

Uppdaterad
Publicerad

Leon Bristedt straffas för sin fega tilltag på Leksands August Berg.

Röglespelaren stängs av i två matcher och tvingas betala 28 750 kronor i böter.

Det var med lite mer än sju minuter kvar att spela av den första perioden i mötet mellan Rögle och Leksand som Leon Bristedt tappade huvudet. Efter en oskyldig krock i egen zon valde han att ge igen på August Berg genom att slå klubban mellan benen på Leksandsspelaren. Bristedt tilldömdes först två minuters utvisning men efter videogranskning gavs han ett matchstraff.

Nu har Disciplinnämndens beslut i frågan kommit. Bristedt stängs av i två matcher och tvingas böta 28 750 kronor.

”Pucken är långt borta när Bristedt åker mot Leksandsspelaren och slår medvetet upp klubban mellan benen på honom. Detta är en handling som innebär stor skaderisk och är svår att skydda sig emot”, skriver Disciplinnämnden i sitt beslut.

Bristedt själv hävdar att situationen inte var så allvarlig i sitt yttrande till Disciplinnämnden.

”Jag blir pååkt och ska markera att det inte är okej. Jag för upp klubban mellan hans ben på ett onödigt sätt. Aktionen saknar helt kraft och skaftet, alltså inte bladet, kommer upp i ett område där klubban inte ska vara. Aktionen saknar dock helt kraft med minimal skaderisk och jag tycker dessutom att Leksandsspelaren förstärker situationen”, skriver Bristedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.