Leon Bristedt, Rögle, tvingas till paus på grund av sviterna efter corona. Foto: Bildbyrån.

Bristedt tar paus: ”Det är väldigt jobbigt mentalt”

Uppdaterad
Publicerad

Leon Bristedt tar en paus från hockeyn.

Rögles forward känner av sviterna från coronaviruset.

– Det är väldigt jobbigt mentalt att gå runt och må dåligt, säger Bristedt till klubbens hemsida.

Leon Bristedt spelade inte för Rögle när laget mötte Frölunda i går. Han kommer även stå över matchen mot Oskarshamn.

Han behöver vila. Han har haft svårt med hockeyn sedan han drabbades av covid-19 i november.

– Utanför isen mår jag jättebra, vardagen funkar bra. Men det funkar inte på isen, och det har inte gjort de senaste sex-sju matcherna. Kroppen återhämtar sig inte och jag har ingen explosivitet eller tryck. Jag har inte kunnat spela hockey på det sättet jag vill, och kan, säger Bristedt till Rögles hemsida.

”Vill lyssna på kroppen”

Rögle tvingades att pausa verksamheten i november på grund av många fall av covid-19 i truppen.

– Jag har spelat sju-åtta matcher och en match har känts okej. De övriga matcherna har varit tuffa. Nu känner jag att jag vill lyssna på kroppen och ta ett steg tillbaka. Det är inte rättvist mot mig själv eller rättvist mot de andra grabbarna i laget att jag inte spelar på min toppnivå, säger Bristedt och fortsätter:

– Sedan måste jag även tänka på hälsan. Efter matcherna så är jag väldigt trött och det tar flera dagar att återhämta mig. Det är väldigt jobbigt mentalt att gå runt och må dåligt.

Han hoppas komma tillbaka så snabbt som möjligt under 2021.

– Jag har inte grävt ner mig för det, utan jag tror bara kroppen behöver några veckor extra återhämtning. Det är bara att acceptera. Sedan är bara hockey en liten del av livet, den andra delen av mitt liv är väldigt bra så jag gräver inte ner mig allt för mycket, säger han.

KLIPP: Frölunda vann toppmötet med Rögle (28 december, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.