Nathalie Lidman. Foto: Bildbyrån

Modo vann målsnål match

SDHL-matchen mellan Modo och AIK såg länge ut att bli mållös.

Men till slut lyckades Modo peta in en puck och vinna med 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Det var ingen sprudlande match som det bjöds på när Modo tog emot AIK i lagens tredje möte för säsongen. Lagen hade vunnit varsin bortaseger tidigare, AIK med 2-0 coh Modo med 3-2 efter straffar.

Den tredje matchen lagen emellan vaknade på allvar i den tredje perioden. Och det var framför allt Modo som kom igång.

Efter 9.33 gjorde Nathalie Lidman vad som skulle bli segermålet, och de fem sista minuterna blev dramatiska.

Utvisningar

Efter 15.28 åkte Modos Maja Grundström ut på två minuter och gav AIK chansen till kvittering. Men bara 44 sekunder senare fick Modo spela fyra mot tre efter två snabba AIK-utvisningar. Efter ytterligare en Modoutvisning så fick AIK en dryg minut i spel i numerärt överläge.

Men resultatet stog sig och Modo tog tre poäng i den ojämna tabellen där laget ligger i ingenmansland i mitten.

Målskytten Nathalie Lidman och målvakten Klara Peslarova, som motade 19 skott, matchhjältar i hemmalaget.

KLIPP: Modo skrällde efter rysare (11 december 2020)