Brynäs gjorde jobbet borta mot Göteborg

Vackert klapp-klapp-mål och ny säker seger.

Brynäs lyckosamma helg fullbordades genom en säker 5-1-vinst i Göteborg och nu är Gävlelaget nya serieledare i SDHL.

Göteborg är klar jumbo i SDHL och Brynäs var inför söndagens möte serietvåa.

Efter gårdagens till sist övertygande seger över HV71 hade Gävlelaget inga som helst problem att ta en ny trepoängare på bortais i Göteborg.

Det blev förvisso bara ett mål i den första perioden genom backtalangen Maja Nylén-Persson, men i den andra drog Brynäs ifrån och ledningen växte till 5-1 innan mittakten var över.

Nya serieledare

Tvåmålsskytt i den perioden blev Jaycee Gebhard som bland annat fick avsluta ett vackert anfall som ni kan se här i spelaren ovan. I den tredje perioden kontrollerade Brynäs tillställningen och slutresultatet skrevs till just 5-1.

Därmed är Brynäs nya serieledare i SDHL – på samma poäng som Luleå men med en bättre målskillnad och med två matcher mer spelade.

KLIPP: Varför klarar sig SDHL bättre från coronasmittan än SHL? (12 dec 2020)