Brithén hattrickhjälte mot Frölunda – bröt måltorka

Uppdaterad
Publicerad

Rögle har tagit kommandot i CHL-semifinalen.

Detta efter en målexplosion i tredje perioden – och en läcker assist till lagets första mål.

– Det är en otrolig delikatess, säger Maria Rooth om Oskar Stål Lyrenäs passning.

Rögle hade 2-–1 inför den målrika tredje perioden. Laget gick först upp i en 4–1-ledning innan Frölunda gjorde två raka mål genom Nicklas Lasu och Ryan Lasch. Men när känslan var att Frölunda var på väg ikapp gjorde Ted Brithéns sitt tredje mål för kvällen och fullbordade därmed sitt hattrick.

Ted Brithen var också den spelare som gjorde Rögles första mål i CHL-mötet när han satte 1–1 efter en läcker assist av Oskar Stål Lyrenäs.

– Det är en otrolig delikatess. Också skönt för Brithén som inte producerat så mycket offensivt, säger SVT Sports expert Maria Rooth.

– Det är ett jättefint spel av Oskar, det är bara att tacka och ta emot. Det var längesedan jag gjorde mål så det var skönt att få det överstökat, säger målskytten Brithén.

Retur nästa vecka

Rögle vann matchen med 5–3. Returen spelas nästa vecka och finalen ska spelas den 1 mars. Den andra semifinalen mellan München och Tappara skulle också spelats ikväll men fick skjutas upp.

– Vi blandar och ger, vissa stunder spelar vi bra. Det blir en del misstag som blir kostsamma som de utnyttjar i deras omställningsspel. Vi är halvvägs och det kan gå fort i hockey, vi har varit i sådana här situationer förr och vi ska vända detta, säger Frölundas Joel Lundqvist till SVT.

Inför matchen stod det klart att Simon Edvinsson i Frölunda testat positivt för covid-19. JVM-spelaren, som tränade med laget så sent som i måndags, har isolerats efter det positiva testsvaret under tisdagsmorgonen.

Champions Hockey League

Rögle BK logo

Rögle BK

5 - 3

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-1, 2-0, 3-2
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 1995

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.