Expertens attack: ”Roger ska be om ursäkt – bedrövligt”

Uppdaterad
Publicerad

Roger Rönnberg har uttryckt att han inte vill släppa iväg sina spelare till OS med tanke på covid-19.

Nu sågas hans uttalanden av SVT Sports expert Nils Ekman.

– Jag tycker att Roger ska be sina spelare om ursäkt, säger han i SVT:s CHL-studio.

NHL har redan stoppat sina spelare att delta i vinter-OS. Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, har sagt att han ”kommer göra allt i min makt att inte släppa iväg spelare till ett OS när inte NHL gör det”.

Ståndpunkten sågas nu hårt av SVT Sports expert Nils Ekman.

OS i Peking 2022

– Vem är Roger Rönnberg att bestämma vad någon annans dröm är. Jag tycker att Roger ska be sina spelare om ursäkt för det där uttalandet. Jag tycker det är bedrövligt, säger Ekman.

”Det är helt fel”

Han fortsätter:

– Jag kan förstå om en individs drömmar går stick i stäv med vad föreningen står för, men det är inte fallet här. Jag tycker det är helt fel. Spelarna ska få åka och man ska stötta de spelarna som har stora drömmar och vill spela OS, säger Ekman.

OS-start 4 februari

Roger Rönnberg svarar på kritiken efter att Frölunda förlorat mot Rögle i CHL-semifinalen.

– Alla tror att jag inte vill unna killarna att spela OS... Jag älskar att spelarna får uppfylla sina drömmar och ett OS är bland det största man kan vara med om. Men spelarnas arbetsgivare är faktiskt Frölunda HC. Kan man inte genomföra OS på ett smittsäkert sätt är jag rädd att det blir som JVM och att man får hem spelare som är smittade. Som Simon Edvinsson i dag som inte var med och spelade. Det påverkar oss. Mitt jobb i första hand är att ta hand om mitt lag och mina spelare, säger Roger Rönnberg till SVT.

Klipp: Roger Rönnbergs svar på Ekmans kritik

OS i Peking invigs den 4 februari – och Tre Kronor meddelar sin slutgiltiga trupp dit den 21 januari.

ARKIV: Rönnberg: ”Hoppas att SHL tänker sig för” (30 december)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet