Brynäs Johan Alcén jublar 3-0-målet. Foto: Bildbyrån

Brynäs skaffade sig matchboll – HV71 nära nedflyttning

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs vann mot HV71 i Jönköping med 4-1 och har 3-1 i kvalserien play-out om att få stanna kvar i SHL. Laget har nu matchboll inför den femte matchen i Gävle på söndag.

– Jag vill påminna om att det är först till fyra men vi tar den här och går vidare. Vi har gått samman och då går det så här. Vi har tajtat till det lite grand, hockey är simpelt ibland, säger Johan Alcén till C More.

HV71 såg ut att ha reducerat när Filip Sandberg styrde in Didrik Strömbergs skott för 1-2 men efter en lång videogranskning underkändes målet, som redan hade lagts in i tv-grafiken. Detta för hög klubba, ett beslut som situationsrummet tog.

Se situationen här:

”Som bäst när jag kommer ensam med tom bur”

I stället för hugg på kvittering avgjorde Brynäs när Johan Alcén gjorde 3-0 i friläge efter en offensiv brytning.

– Jag brukar säga att jag är som bäst när jag kommer ensam med tom bur. Nu var det väl någon emellan men det var skönt att se pucken gå in, säger Alcén.

– Vi får glömma den här matchen och blicka fram emot söndagen. Deras första mål är lite för enkelt, även de andra målen är efter slarv. Men vi är för klena framåt och attackerade inte så mycket som vi borde ha gjort, säger HV71:s tränare Stephan Lundh.

I mitten av andra perioden var Adam Pettersson nära att ge Brynäs 3-0 men hans oväntade skott från snäv vänstervinkel träffade ribban bakom Jonas Gunnarsson.

Vid 2-0 bröt Brynäs högt upp och Daniel Mannberg tog sig fram på vänsterkanten.

– Den satt bra. Det är en jättebrytning och jag tänkte en halv sekund sedan sköt jag själv, säger Daniel Mannberg leende efter skottet som gick stolpe in.

Målet blev matchvinnande.

SHL

HV71 logo

HV71

1 - 4

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-1, 0-1, 1-2
Husqvarna Garden, Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.