Jesper Boqvist jublar med Ryan Gunderson efter 1-0-målet. Foto: Bildbyrån.

Brynäs bröt svit mot spöket Skellefteå

Brynäs bröt sin förlustsvit och slog Skellefteå med 3-1 efter att Robert Kousal satt den sista pucken i tom kasse i slutminuterna.

– Det här var välbehövligt och sättet som vi gjorde det på med ett starkt försvarsspel var riktigt bra. Presterar man bra så kommer vinsterna, säger Brynäs kapten Jacob Blomqvist till C More.

Det var första gången som Skellefteå gick poänglöst från en SHL-match den här hösten.

– Vi hade alldeles för dålig attackmentalitet för att sätta press på Brynäs. Har du inte den där viljan att attackera målet till hundra procent då kammar man noll. Man måste sätta prägel från första bytet, säger SAIK:s tränare Tommy Samuelsson.

SAIK tog en lyckad timeout och plockade ut målvakten Gustaf Lindvall. Joakim Lindström tryckte in reduceringen 1-2 med 2.34 kvar och skapade nerv. Men det var för sent.

Grundlade segern i andra perioden

Brynäs grundlade segern i den andra perioden. I powerplay luckarde Brynäs upp försvaret och Jesper Boqvist skickade in 1-0 från höger kanten, då det gått nästan halva matchen.

Ett par minuter senare skapade Brynäs tryck mot SAIK som inte kom ur egen zon. Pucken skickades in mot högen av spelare framför mål och Emil Forslund stötte in 2-0 på en retur.

Formsvaga Brynäs kom till mötet med mardrömsmotståndaren Skellefteå, tre segrar på de 19 senaste mötena, med fyra raka förluster.