Rönnberg: ”Tro fan folk går hem – det hade jag också gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästaren Frölunda har värvat starkt och ses som en stor guldfavorit inför årets SHL.

Men i premiären gick laget på knäna och blev överkörda av Brynäs inför fullt hus i Scandinavium, 12 044. Det fick delar av publiken att lämnade redan efter två perioder.

– Att folk går hem och blir förbannade, tro fan det. Det hade jag också gjort om jag suttit på läktaren, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg, något skämtsamt, i C mores sändning.

Brynäs rivstartade i premiären borta mot Frölunda. När hemvändaren Anton Rödin gjorde sitt första mål i Brynäs sedan 2016, framspelad av tidigare kedjekamraten Greg Scott, var det för 4-0 – och då var inte ens halva matchen spelad. Målet fick Rönnberg att byta ut målvakten Johan Mattsson mot Niklas Rubin.

Innan perioden var slut hade Adam Brodecki utökat och Brynäs hade gjort fem mål på 17 skott.

– Vi går precis i den fällan man inte får göra mot Brynäs. Vi blir naiva och låter de spela på sin styrka vilket är deras spelvändningar, säger Rönnberg.

Hyllar hemvändarna

Anton Rödin och Greg Scott hade ett par fina år tillsammans i Brynäs innan båda lämnade för spel i NHL och KHL. Nu är de tillbaka i Brynäs och hittade kemin direkt och hyllas av nyförvärvet Jonathan Sigalet, hämtad just från Frölunda.

– Jag gillar vårt lag, vi har några som kommer tillbaka, som Greg och Anton som redan har visat vad de kan göra i den här ligan. De är inga frågetecken, vi vet vad vi får ut av dem. Vi har en bra mix av äldre och yngre spelare, säger Sigalet i C mores sändning.

Frölunda fick två tröstmål i den tredje perioden men det blev en klar 5-2-seger för Brynäs. Det är andra gången på kort tid som Frölunda åker på en storförlust mot Brynäs. Senast var 2016, 7-2.

– Åker man på sådana här stjärnsmällar så brukar det komma ut något bra av det senare, säger Rönnberg.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

2 - 5

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-2, 0-3, 2-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 12044

Första perioden

  • 08:48
    0-1MålDanielsson (Rödin/Sigalet) PP1
  • 15:56
    0-2MålMannberg

Andra perioden

  • 01:57
    0-3MålBlomqvist (Mannberg/Rohdin)
  • 06:49
    0-4MålRödin (Scott)
  • 18:02
    0-5MålBrodecki (Sallinen)

Tredje perioden

  • 1-5MålGrönlund (Mustonen/Bergman)
    06:34
  • 2-5MålHjalmarsson (Lundqvist/Moverare) PP1
    16:11

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.