Kvitterat i finalserien efter suddenrysare

Det är utjämnat i SM-finalen. Linus Ölund blev Brynäs stora hjälte när han avgjorde suddenrysaren mot HV71.

– En skön känsla att få göra målet mot klacken och att få se alla som jublar, säger Ölund till SVT Sport.

Det dröjde bara en minut och 49 sekunder. Sedan hade Juuso Ikonen, 22, gett Brynäs ledningen framspelad av Jonathan Granström.

Trots ett märkbart Brynäs-övertag förblev den andra perioden mållös, men i den tredje perioden fick hemmalaget tillslut ny utdelning inför den vibrerande hemmapubliken i Gavelrinken.

Snabb replik

Ikonen – som hämtades från Djurgården under säsongen -  skulle återigen frälsa Brynäs-fansen efter att han varit på rätt plats vid rätt tillfälle och styrt in Marc-Anthony Zanettis skott bakom Linus Söderström i HV-målet.

Repliken var dock snabb från gästerna. Bara minuterna senare kvitterade Martin Thörnberg, 33, med ett klassavslut upp i krysset.

Thörnberg vill sedan inte vara sämre än Ikonen och med en minut och 41 sekunder kvar av matchen slog HV-forwarden till igen.

– Jag fick en jättefin pass av Adam (Almquist red.anm) och försökte bra få skottet igenom backen och den satt, säger Thörnberg till C More.

Ölund avgjorde

Felix Sandströms ingripande vid kvitteringen lämnade en hel del att önska sedan pucken slank in under benskyddet på Brynäs-målvakten.

Thörnbergs mål blev det sista under ordinarie matchtid och mötet gick till förlängning.

Väl där behövde Brynäs tre minuter och 18 sekunder på sig att avgöra.

Linus Ölund, 19,  fick pucken av Johan Alcén. 19-åringen höll undan för HV:s Erik Christensen innan han med ett högt avslut överlistade Söderström.

”Bara kul”

jag får med mig pucken på bröstet och försöker bara få upp pucken högt. Det funkade den här gången.

– Det är vi som för matchen i dag. Vi vågar mer än dem, säger Ölund till SVT Sport och fortsätter:

– Vi kommer komma ner med en jäkla energi till Jönköping.

Brynäs 3-2-seger innebär att det står 1-1 i matcher och nästa möte spelas på torsdag i Kinnarps Arena.