Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brynäs Oscar Eklind och Nick Olesen deppar efter förlusten mot Malmö. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Brynäs klappade ihop fullständigt efter drömstarten mot Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ledning med 2–0.

Sedan klappade Brynäs ihop fullständigt – och nu börjar goda råd bli dyra.

– Det grinar emot oss, men det är först till fyra vinster som gäller, säger Brynäs Jacob Blomqvist i C More.

Brynäs fick en riktig drömstart mot Malmö när Greg Scott skickade in 1–0 efter 2.38, hans andra mål i det negativa kvalet efter att ha gått mållös i en och en halv månad, och tre minuter senare utökade Johan Larsson till 2–0 efter att ha rakat in en retur.

Men sedan var det slut på det roliga för deras del.

Först reducerade Matias Lassen och sedan kvitterade Lukas Wernblom innan matchklockan hade nått tio minuter.

Och efter det var det Malmö för hela slanten. Brynäs fick bara iväg ett skott på mål i den andra perioden som hemmalaget vann med 1–0 efter mål av Adam Ollas Mattsson.

Malmö känner stolthet

I den tredje spelade Brynäs upp sig en aning men när Marcus Sylvegård skickade in 4–2 i powerplay såg det kört ut och det var det också.

– Jag känner en stolthet över grabbarna. Vi visar att vi är en stark grupp när vi vänder efter den tuffa starten och vinner rättvist. Det är två stabila matcher av oss, men det är först till fyra segrar som gäller, säger Malmös Emil Sylvegård i C More.

Matchens sista mål prickades in i öppen kasse av 17-åringen Anton Wahlberg.

– Det grinar emot oss, men det är först till fyra vinster som gäller och det är ingenting att hänga läpp för, det är bara att studsa upp och ut med bröstet och komma ut ännu hårdare i nästa match, säger Brynäs Jacob Blomqvist i C More och fortsätter:

– Malmö är i en otroligt skön och bekväm situation nu och firar med fansen här hemma, det ger bara extra tändvätska till på lördag. Vi har mycket att förbättra, det är självklart, vi spelar inte på topp tyvärr, men vi ska göra allt för att rätta till det. Vi får vara förbannade i kväll men sedan är det bara att ladda om och komma ut ännu hungrigare på lördag.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

5 - 2

Brynäs IF logo

Brynäs IF

2-2, 1-0, 2-0
Malmö Arena, Malmö
Publik: 7264

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.