Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malmö Redhawks Lukas Wernblom jublar med lagkamrater efter 2-4 målet under match ett i kvalet till SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 14 mars 2023 i Gävle. Foto: Bildbyrån.

Malmö i förarsätet i ångestkvalet efter två snabba mål

Uppdaterad
Publicerad

Malmö gjorde två mål på 23 sekunder i den andra perioden.

Sedan höll laget undan och vann rond ett i ångestkvalet mot Brynäs.

– Det kändes som att vi var mentalt redo, säger Malmös Lukas Wernblom i C More.

Det hade stormat ordentligt i Brynäs inför kvalet. Inte nog med att Gävlelaget hade radat upp förluster, härom dagen meddelade klubben att man sparkar hela sin tränarstab med Mikko Manner i spetsen.

In kom profilerna Ove Molin, Jörgen Sundquist och Anders ”Masken” Carlsson.

Men det gav ingen effekt i första matchen i alla fall.

Malmö var starkast och kunde på 23 sekunder göra både 1-2 och 1-3 i början av andra perioden. Fredrik Händemark och Lukas Wernblom satte två mål vardera i matchen. Det var Wernbloms första fullträffar i SHL för Skåneklubben.

– Ja det var på tiden, så det var skönt. Det kändes som att vi var mentalt redo, en bra match av oss, säger Lukas Wernblom i C More.

Nu leder Malmö med 1-0 i matchserien som spelas i bäst av sju. Något oroande för Malmö är dock att poängkungen Marcus Sylvegård utgick i matchen.

SHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

2 - 5

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

1-1, 1-2, 0-2
Monitor ERP Arena, Gävle
Publik: 6207

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.