Mikko Manner får sparken av Brynäs. Foto: Bildbyrån

Mikko Manner får sparken från Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Mikko Manner tvingas lämna Brynäs.

Klubbikonen Ove Molin tar över som ny huvudtränare.

– Föreningen befinner sig i ett allvarligt läge och vi valde efter noga övervägande att tillföra nya röster nära spelarna, säger klubbdirektör Håkan Svedman till Brynäs hemsida.

På tisdag inleds kvalspelet mellan Malmö och Brynäs. Lagen gör upp i bäst av sju matcher och förloraren degraderas till hockeyallsvenskan.

Då väljer Brynäs att förändra på ledarsidan.

Huvudtränaren Mikko Manner och hans assisterande tränare Ari-Pekka Pajuluoma och Kalle Kaskinen entledigas från sina uppdrag och in kommer Ove Molin tillsammans med Anders ”Masken” Carlsson och Jörgen Sundqvist.

– Jag vill å föreningens vägnar sända ett stort tack till Mikko, Ari-Pekka och Kalle. Alla tre brinner för hockey och de har lagt själ och hjärta i att göra det bästa för Brynäs. Vi önskar dem all lycka i sina framtida uppdrag, säger Brynäs klubbdirektör Håkan Svedman och fortsätter:

– Men föreningen befinner sig i ett allvarligt läge och vi valde efter noga övervägande att tillföra nya röster nära spelarna.

De senaste åren har Ove Molin jobbat som spelarutvecklare i föreningen.

– Vi har en bra trupp med all potential i att vinna ett kvalspel mot Malmö. Spelarna har ett stort hjärta för klubben och vi jobbar nu för att ytterligare bygga på och förbereda oss för det mentala spelet som ett play out innebär, där så otroligt mycket står på spel. Vi vill se spelarna njuta av matcherna, släppa fram glädjen i hockeyn och vinna tillsammans, säger Molin till Brynäs hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.