Brynäs klart för final i SDHL

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs är klart för final i SDHL.

Guldfavoriten tog tredje raka i semifinalserien mot HV71.

– Det satt riktigt hårt inne i dag, säger tränaren Henrik Glaas i C More efter 3–1.

Den överlägsna seriesegraren Brynäs går rent i SM-slutspelet.

Först slog man Leksand i två raka kvartsfinaler – på fredagskvällen stängdes semifinalserien mot HV71.

Matchen slutade 3–1. Slutspelets stora skyttedrottning Josefin Bouveng satte 2–1 och senare satte Anna Meixner avgörande 3–1 i öppet nät.

”Vi får avvakta”

Den totala målskillnaden blev 14–1 i semifinalserien.

I den andra semifinalen leder Luleå med 2–1 i matcher mot Linköping.

– Oavsett vilket motstånd det blir så blir det tajta matcher. Vi får avvakta morgondagen och se vilket motstånd det blir, säger Brynäs tränare Henrik Glaas i C More.

Engström: ”Nästan lite rörd”

HV71:s tränare Joakim Engström var besviken över uttåget, men nöjd med att man presterade klart mycket bättre än i den andra semifinalen som alltså slutade 0–8.

– Det var vuxna mot barn, sa han då.

Nu säger han:

– Oturligt att vi inte kommer upp i den här nivån tidigare. Nu spelar vi som vi ska. Jag är stolt över den här gruppen. Vi har tappat många spelare och vissa undrade hur vi skulle klara det. Jag blir nästan lite rörd över hur rolig den har varit. Det är den bästa säsongen jag har haft under mina fem år som tränare här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.