Anna Meixner frontfigur med tre mål. Foto: Bildbyrån

Brynäs med sin sjätte raka vinst mot HV71 – Anna Meixner med hattrick

Nästjumbon HV71 har haft svårt mot Brynäs de senaste två åren.

Och den negativa trenden fortsätter.

Brynäs besegrade HV71 med hela 7-2 och stor frontfigur med sina tre mål – Anna Meixner.

Tabelltvåan Brynäs tog sig an HV71 som förlorat fem av sina sex senaste matcher i SDHL.

Och inte blev det lättare i Gävle idag. För redan efter fyra minuter kunde Brynäs ena poängdrottning Lara Stalder sätta 1-0. Med tre minuter kvar av den första perioden ville inte den andra poängdrottningen vara sämre. I numerärt överläge kunde Anna Meixner skjuta in 2-0 mot sin tidigare klubb.

Hämtade upp tvåmålsunderläge

Men gästerna från Jönköping reste sig efter två drömminuter. Först kom reduceringen av Kiira Yrjanen och med 20 sekunder kvar sköt Elin Svensson in kvitteringen.

HV71 stod upp i sju minuter i den andra perioden innan Brynäs tog ledningen. Anna Brenkle ordnade straff och fram klev Anna Meixner som drog en backhand rakt i ribban och in via Anni Keisala i HV71-målet. Matchens mål gjorde Hanna Thuvik som stod för en fin soloprestation till 4-2.

17 sekunder in i den tredje och sista perioden gjorde Anna Meixner 5-2 efter ett friläge. Till slut vann Brynäs med 7-2 när Hanna Thuvik blev tvåmålsskytt efter en fin passning från Lara Stalder.

– Vi gör saker som vi faktiskt har tränat på. Vi har ett väldigt stort förtroende idag, säger Brynäs tränare Filip Eriksson till C More.