Foto: Bildbyrån

Brynäs miljonregn efter publiksuccén: ”Viktigt för att höja damhockeyn”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs finalarena är slutsåld inför kvällens avgörande SM-final mot Luleå. Totalt har klubben sålt över 25 000 biljetter under slutspelet – det ger miljonklirr kassan.

– När vi får kommentarer om att ingen är intresserad av damishockey, då kan vi visa att intresset visst finns, säger Brynäs tf. kommunikationschef Peter Liljegren Appelquist till SVT Sport.

När biljetterna till den femte och avgörande SM-finalen släpptes under onsdagen tog sittplatsbiljetterna slut på bara sju minuter.

Intresset är så stort att Brynäs under torsdagsmorgonen gick ut med en uppmaning att de som har biljett, men som av någon anledning inte kan nyttja den, gör ett återköp.

– Just nu är det slutsålt, säger Peter Liljegren Appelquist, men tillägger:

– På bortastå finns det några platser kvar, så är det Luleåfans som vill komma är de jättevälkomna också.

Totalt har Brynäs sålt 25 000 biljetter under sex slutspelsmatcher.

– Just nu är det vi som har bäst siffror, men vi blir gärna utmanande. Ett rekord kan slås igen. Snittet i grundserien är nästa mål att slå.

”Vi pratar om ett sjusiffrigt belopp”

Hur stora intäkter handlar det om för Brynäs?

– Vi pratar om ett sjusiffrigt belopp, både på biljetter, mat i kiosker och köp i shopen. Det blir ju stora belopp när det kommer så mycket folk.

– Vi tjänar ju bra med pengar, det är viktigt för att höja damhockeyn. Att vi kan få mer publik, mer intäkter som gör att vi kan spela hockey på en hög nivå. Hela ligan behöver jobba med det här.

Vad betyder de här pengarna för satsningen nästa säsong?

– Framför allt ger det en bekräftelse på att intresset finns, att det är värt att satsa på. Nu får vi ett kvitto på det. När vi får kommentarer om att ingen är intresserad av damishockey, då kan vi visa att intresset visst finns. Det handlar i grund och botten om att marknadsföra och vara stolt över vår egen verksamhet.

Pengarna blir framför allt viktiga för att Brynäs ska kunna säkerställa att de bästa spelarna stannar kvar i klubben. Liljegren Appelquist gör en jämförelse med damallsvenskan, där många spelare väljer att flytta utomlands till mer lukrativa ligor.

– Vi behöver kunna säkra upp våra bästa spelare, i vissa fall kommer de behöva bättre betalt. Det är en viktig del.

Kvällens avgörande SM-final sänds i SVT2 och SVT Play klockan 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.