Lara Stalder och Brynäs förlorade mot Modo efter straffläggning. Foto: Bildbyrån

Brynäs segersvit bruten efter strafförlust

Det var ingen stor segermarginal när Modo tillsist besegrade Brynäs på hemmaplan. Men straffsegern med 2–1 innebär att Gävlelagets fem matcher långa segersvit är bruten.

Brynäs hade inför hemmamötet mot Modo tagit 13 poäng på fem matcher och gått segrande ur samtliga strider.

Under fredagskvällen fick Gävlelaget däremot smaka på sin första förlust för säsongen efter att matchen tagits till förlängning och därefter straffar. Där var gästerna skoningslösa och satte alla sina straffar medan Brynäs inte fick till en enda fullträff.

Tappade 1–0-ledning

Hemmalaget hade däremot 1–0-ledning ända fram till den tolfe minuten i tredje perioden. Då klev Modos Katia Clement Heydra fram och satte det viktiga kvitteringsmålet via köksvägen.