Djurgården starkast efter förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården tog en efterlängtad seger. Mot fjolårsfinalisten Linköping lyckades Stockholmslaget sno åt sig två viktiga poäng efter seger med 3–2 i förlängning.

– Det här betyder jättemycket för oss, säger Alice Östensson, som satte det matchavgörande målet, till SVT Sport.

Djurgården, som haft en tuff säsongsinledning, var starkast mot fjolårsfinalisten Linköping. Men segern satt långt inne. Stockholmslaget kunde tillsist ta två poäng efter seger med 3–2 i förlängning.

Alice Östensson satte det matchavgörande målet – ett mål som gjordes på ren instinkt.

– Jag vet inte ens vart pucken gick in någonstans. Vi kom på en kontring och pucken studsade rakt upp i luften. Jag vände mig bara om och vevade, säger hon till SVT Sport.

Märkligt ledningsmål av Djurgården

Linköping inledde däremot matchen starkast och med halva perioden spelad var Djurgårdens defensiva zon rejält uppåkt. Gästerna kämpade för att inte hamna i ett underläge och trots flera farliga lägen av hemmalaget slutade perioden mållös.

Det var sedan ett helt annat uppträdande från Djurgården i den andra perioden och 33 minuter in i matchen kunde Josefine Jakobsen spräcka målnollan. Ett annat märkligt mål där danskan själv inte uppfattade om pucken var inne eller inte.

– Jag visste inte om pucken hade gått in förrän jag såg att mina lagkamrater åkte emot mig. Jag försökte bara lägga in en retur och då gick pucken i mål, säger målskytten Jakobsen till SVT Sport.

Linköping kvitterade dubbelt

Linköping lyckades sedan kvittera dubbelt upp och tog matchen till en förlängning. Väl där tog det endast en minut innan Alice Östensson klev fram och vevade in 3–2.

– Det här betyder jättemycket för oss, vi har haft lite svårt här i början av säsongen att få in puckarna. Nu känns det som att vi började spela som ett lag, säger hon till SVT Sport.

SDHL

Linköping HC logo

Linköping HC

2 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 0-1, 2-1, 0-1
Stångebro Ishall, Linköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.