Brynäs semifinalklart – besegrade Linköping i två raka matcher Foto: Bildbyrån

Brynäs semifinalklart efter seger mot Linköping

Linköping chockade Brynäs rejält när de gick från ett 0–2-underläge till en 4–2-ledning på mindre än en kvart.

Men storfavoriten lyckades resa sig och vända till en 7–4-seger och nu är de semifinalklara.

Det såg riktigt tungt ut för Linköpings del efter att Brynäs två storstjärnor Lara Stalder och Maja Nylén Persson skickat in varsin kasse. Men efter att Linnea Johansson reducerat på straff i slutet av den första perioden tändes ett litet hopp och ännu större blev det i takt med att LHC-målen ramlade in i en rask takt i början av den andra perioden.

– Jag tycker vi kommer ut starkt i andra perioden och sätter rejält tryck på dem när vi får 4–2, men sen släpper vi in dem lite för enkelt när vi kommer bort från det enkla och snabba spelet som vi vet att vi behöver spela för att ha en chans mot Brynäs, säger Linköpings lagkapten Madelen Haug Hansen till SVT Sport.

I samband med LHC:s 4–2-mål kände Brynäs-tränaren Filip Eriksson att något behövde göras så han bytte ut målvakten Felicia Frank och skickade in Amanda Johansson mellan stolparna i stället. Och det verkar ha varit precis den medicin Brynäs behövde. Efter det tog de nämligen tag i taktpinnen igen och drygt fem minuter senare hade de tagit tillbaka ledningen.

– Det kändes lite nervöst till en början, men sen så gör vi tre snabba och har ledningen inför tredje perioden och det var ju skönt, säger Johansson till SVT Sport.

Linköping gjorde sitt bästa för att göra match av det hela i den tredje perioden men tvingades till slut se sig besegrade med 7–4.