Henrik Hetta efter 2-1-målet Foto: Bildbyrån

Skellefteå hade målfest i Gavlerinken

Skellefteå fullkomligt körde över Brynäs på Gavlerinkens is. Efter en bra start för hemmalaget ramlade mål efter mål in i en match som slutade 8-2 till gästerna.

– Klart man är oerhört besviken. Fantastiskt vilken effektivitet, säger Brynäs tränare Roger Melin till C More efter matchen.

Brynäs öppnade starkt. Efter fyra minuter tog hemmalaget ledningen när Juuso Ikonen satte 1-0 bakom Gustaf Lindvall.

När nio minuter spelats stod det 6-1 i skott till Brynäs men då vaknade bortalaget.

Emil Djuse assisterades av Joakim Lindström och satte 1-1. Knappt två minuter senare stod det 2-1 till Skellefteå när Henrik Hetta kom helt fri efter pass från Matt Anderson.

Två sekunder innan paus snodde Pär Lindholm pucken och satte 3-1. Lindholm har därmed gjort mål i tre matcher i rad.

Fortsatt tufft för Brynäs

I andra periodens tredje minut skulle Brynäs uppförsbacke bli allt brantare. Tim Söderlund gjorde 4-1 till Skellefteå efter en snabb spelvändning.

Och fem minuter senare, Joakim Linström till Oscar Möller som styrde in 5-1.

Kevin Clark deppar Foto: Bildbyrån

I tredje perioden dröjde det inte ens tre minuter innan Lindholm var framme igen. Framspelad av Oscar Möller satte han Skellefteås sjunde mål.

Och Söderlund blev också tvåmålsskytt när han satte 8-1.

Brynäs fick snygga till siffrorna när Ikonen blev tvåmålsskytt med bara sekunder kvar av matchen.