Brynäs slog ut Nybro i fyra raka matcher: ”Jämna matcher”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs vann den fjärde hockeyallsvenska kvartsfinalen mot Nybro med 2-1 och är vidare till semifinal efter 4-0 i matchserien i kampen om att ta sig tillbaka till SHL.

– Det är fyra jämna matcher rätt igenom och det jag är mest nöjd med är att vi har tålamod och inte förivrar oss när det går emot, när vi missat chanser eller fått mål emot oss. Nybro har varit bra, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt till TV4 Play.

Nybro gjorde vad man kunde för att förlänga matchserien och med dryga minuten kvar reducerade man till 1-2 med utplockade målvakten Tex Williamsson. Sedan fick man inte till tillräckligt tryck för att få till en förlängning.

– Slutintrycket med att få stryk i fyra raka känns sådär men om ett par dagar kan vi nog klappa oss på axeln. Vi hade behövt vinna den första matchen, säger nykomlingen Nybros erfarne Tommy Samuelsson som blivit vald till hockeyallsvenskans bästa tränare.

Sju timmar i buss innan vila väntar

Nichlas Torp drog iväg ett skott för 1-2 och Brynäs skymde målvakt Jared Coreau fick inte hålla nollan för första gången i matchserien.

I semifinalen, där man kommer utvilat, kommer Brynäs att få välja motståndare. Första semifinalen inleds 1 april också det i bäst av sju matcher.

– Det blir skönt med någon extra dag ledigt innan vi ska ladda om igen, säger Gällstedt inför den sju timmar långa bussresan som väntar för Brynäs hem till Gävle.

HockeyAllsvenskan

Nybro Vikings IF logo

Nybro Vikings IF

1 - 2

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-1, 0-1, 1-0
Liljas Arena, Nybro
Publik: 2380

Hockeyallsvenska kvartsfinalen Brynäs – Nybro

17 mars Brynäs – Nybro 2-1

19 mars Brynäs – Nybro 4-1

21 mars Nybro – Brynäs 1-2

23 mars Nybro – Brynäs 1-2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.