Östersund stannar i hockeyallsvenskan – skickar ner Västervik i hockeyettan

Efter två raka vinster hade Östersund en 3-2-ledning i play out-serien mot Västervik i hockeyallsvenskan.

Då slog bortalaget till med tre mål på sex minuter och skickade ner Västervik i hockeyettan.

Vinst och Östersund skulle skicka ner Västervik i hockeyettan.

Och det var en bra inledning för Västervik som tog ledningen i den första perioden. Men i den sista perioden kollapsade hemmalaget fullständigt.

Östersund gjorde tre mål på sex minuter och det såg mörkt ut för Västervik. Då kom även spiken i kistan – 4-1 med bara minuter kvar och publiken lämnade arenan. Det blev även 5-1 i tom kasse innan matchen var helt över.

– Det betyder mycket. Man har levt med stor press och det är tufft mentalt att gå igenom det här. Vi ser att det betyder mycket för stan, säger målskytten Sebastian Fakt i TV4 Play.

Därmed spelar Östersund kvar i hockeyallsvenskan även nästa säsong och Västervik kommer att spela i hockeyettan.

Västervik har nu åkt ur serien två år i rad, men de räddades förra året av att Vita Hästen gick i konkurs och Västervik fick deras plats.

Östersund vann kvalet med 4-2 i matcher.