Djurgården har kopplat ett järngrepp om semifinalplatsen

Djurgården är en seger från semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet.

Det efter att ha vunnit med 4–3 efter förlängning borta mot Björklöven och därmed gått ifrån till 3–0 i matcher.

3–0 i matcher även för Karlskoga som vann ännu en förlängning mot Södertälje.

Ett mål på 15 matcher i grundserien, noll på de första två kvartsfinalerna. Men i tredje kvartsfinalen mot Björklöven lossnade det för Victor Eklund.

17-årige talangen stod för två fullträffar när Djurgården vann med 4–3. Han började med att ta ett varv runt Björklövenzonen, och sedan få till en halvträff på pucken som gav en retur som han från förlängda mållinjen fick in i mål. Målet innebar 1–0 för gästerna i början av andra perioden, som skulle hinna bli 3–0 innan perioden var över.

Och det var Eklund som avslutade målskyttet i perioden när han i en spelvändning avlossade ett distinkt skott upp i högra krysset.

Djurgården vann till slut matchen, men det satt långt inne. För i tredje perioden tappade laget hela 3–0-ledningen och matchen gick till förlängning, där de emellertid skulle lyckas vinna.

Där var det Emil Berglund som knappt nio minuter in i förlängningen lyckades sätta 4–3 till Djurgården.

– Det är svårt att klaga. Hade man fått välja hade man tagit 3–0, säger Berglund till TV4 Play om att laget gått ifrån till 3–0 i matcher.

3–0 även till Karlskoga

Även mellan Karlskoga och Södertälje står det 3–0 i matcher. Det efter att Karlskoga för tredje matchen i rad vunnit efter förlängning. Kalle Jellvert fick nog två minuter in i andra förlängningsperioden och klev in på högerkanten och avslutade själv.

– Jag satt i båset och tänkte att nu går jag ut och hittar på någonting, säger matchhjälten till TV4 Play.