Djurgården avgjorde i förlängning – med 0,4 sekunder kvar

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen vann Djurgården stort.

Den andra blev ett sekunddrama i förlängningen när Linus Klasen avgjorde mot Björklöven med 0,4 sekunder kvar av den fjärde perioden.

– Jag hade kramp i båda benen och kunde knappt åka på slutet, sa matchvinnaren till TV4.

Den andra kvartsfinalmatchen mellan Djurgården och Björklöven avslutades på ett sällsynt dramatiskt vis.

Matchen hade redan gått till förlängning vid ställningen 3-3 från ordinarie tid. Och som om inte det vore nog fick drabbningen ett sekunddrama.

Med slutsekunder kvar av den fjärde perioden vände Djurgården spelet. Marcus Krüger drev upp pucken till höger, körde en stoppsladd innan han skickade i väg pucken och hittade en fri Linus Klasen vid den bortre stolpen.

”Kramp i båda benen”

Han stötte i sin tur in pucken i det öppna målet – med 00.00 på klockan. Domarna videogranskade situationen och kom fram till att det återstod 0,4 sekunder att spela.

– Ibland har man flyt. Jag hade kramp i båda benen och kunde knappt åka på slutet. ”Kryckan” (Marcus Krüger) gör det jättebra, sa matchhjälten Linus Klasen till TV4 efter avgörandet.

Det här betyder att Djurgården leder kvartsfinalserien mot Björklöven med 2-0 i matcher. Denna matchserie fortsätter i Umeå på fredag.

HockeyAllsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

4 - 3

IF Björklöven logo

IF Björklöven

1-2, 1-1, 1-0, 1-0
Hovet, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.