Jubel hos Karlskoga efter det sena avgörande i förlängning mot Södertälje Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Karlskoga avgjorde i den femte periodens slutsekunder mot SSK

Södertälje sköt 50 skott.

Men ineffektiviteten grinade dem i ansiktet. I stället gick Karlskoga upp till 2-0 i matcher – efter att ha avgjort i den femte periodens slutsekunder.

– Det var helt otroligt. Vi har verkligen kämpat och så fick vi en chans och satte den. Det är svårt att beskriva, säger matchvinnaren Eskild Bakke Olsen till TV4.

Södertälje är illa ute i kvartsfinalserien mot Karlskoga.

Efter att ha förlorat den första matchen i måndags, blev det en ny förlust för Södertälje i match två.

Men det skulle bli en minst sagt utdragen historia. Efter två perioder ledde Södertälje skotten med 26-14, men på resultattavlan stod det ”bara” 1-0.

Sveningsson kvitterade

Den tredje perioden var sedan bara tre minuter gammal innan Filip Sveningsson kvitterade. Via ytterligare ett mål vardera gick matchen till förlängning.

Den fjärde perioden blev mållös och när publiken kunde konstatera att den femte perioden bara hade sina slutsekunder kvar, såg det ut att bli en sjätte period i Scaniarinken.

”Helt otroligt”

Men då bjöd Karlskoga på ett riktigt fint anfall som avslutades med att norrmannen, Eskild Bakke Olsen, fick pucken framför mål och kunde runda målvakten fram till avgörandet 3-2 i den 100:e matchminuten.

– Det var helt otroligt. Vi har verkligen kämpat och så fick vi en chans och satte den. Det är svårt att beskriva. Det här är det bästa läget vi kunde ha efter två matcher, säger matchvinnaren till TV4.

Denna kvartsfinalserie vänder nu till Karlskoga för de två nästa matcherna där. Match tre spelas på fredag.