Brynäs superkedja sänkte Djurgården

Brynäs besegrade Djurgården i säsongens två första möten med 5-1.

I den tredje matchen höll Djurgården spelet uppe mycket bra i två perioder.

Men i den sista perioden rann det iväg igen. Den här gången slutade det 5-0.

– Vi spelade inte bra de två första perioderna, sa Brynäs Lara Stalder till SVT Sport.

Djurgården stod upp mycket bra mot Brynäs den här gången. Under de två första perioderna hade laget ett skottövertag med 17-12 även om Brynäs hade ledningen efter Lara Stalders mål i den första perioden.

Men till slut lossnade det för Brynäs ”superkedja” Lara Stalder-Katerina Mrazova och Josefin Bouveng, som låg bakom fyra av fem mål

Snabb utökning

I slutperioden öppnade Brynäs starkt och efter bara tre och en halv minuter gjorde Patricia Marschall 2-0 på passning från Stalder och Mrazova.

Bara några sekunder senare var laget nära ytterligare ett mål.

När Julia Östlund i Djurgården åkte på en utvisning såg det mörkt ut för laget. Men man red ut den och lyckades stundtals pressa tillbaka Brynäs i jakt på reducering.

Puckstöld

Istället kunde tjeckiskan Katerina Mrazova sno åt sig pucken i Djurgårdens zon och dribbla sig igenom och lätta upp 3-0 bakom Wilma Nilsson. Då återstod knappt åtta minuter av matchen.

Spiken i kistan kom efter 14.33 då Lara Stalder helt ensam åkte igenom hela djurgårdsförsvaret och sätta 4-0. I den allra sista sekunden satte Denisa Krizova 5-0.

– De är väldigt skickliga spelare så det är svårt att möta, sa Djurgårdens målvakt Wilma Nilsson om Brynäs förstakedja.

KLIPP: Brynäs bjöd på hockeygodis i segern över Göteborg (27 december 2020)