Se Brynäs vändning i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån.

Brynäs matchvinnare Karlis Cukste gjorde första målet för klubben: ”Lyckan på vår sida”

På mindre än två minuter i början av tredje perioden vände Brynäs mot Djurgården. Gävlelaget vann med 2-1 och tog ledningen med 2-0 i den hockeyallsvenska finalen efter att Karlis Cukste gjort sitt första mål för klubben.

Det var en festlig fredagskväll i Gävle för hemmafansen.

– Fansen är fantastiska. De hjälper oss varje dag och i dag behövde vi dem verkligen, säger matchvinnaren Karlis Cukste till SVT Sport med blödande mun.

Efter flera ramträffar för båda lagen tog Djurgården ledningen i mitten av den andra perioden. Marcus Krüger var i det vänstra hörnet och skickade in pucken framför mål där Brynäs Simon Bertilsson styrde pucken i eget mål för 0-1.

Eftersom det inte finns självmål i ishockey fick Krüger målet.

Turliga mål för Brynäs

Brynäs låg på i offensiv zon och pucken studsade en aning turligt fram till Tyler Kelleher, gjorde hattrick senast, som lirkade in pucken vid den högra stolpen för 1-1.

Inte ens två minuter senare bökade lettländaren Karlis Cukste vid den högra sargkanten och skickade pucken mot målet. En klubbspets från Djurgårdens Calle Odelius gav 2-1 för Brynäs. Ett slumpmål likt Djurgårdens 0-1.

– Jag kunde inte valt ett bättre tillfälle. Att göra mål är inte min huvuduppgift men jag blev glatt överraskad när jag såg att pucken gick in och vi tar allt vi kan få. I bland har man lyckan på sin sida, säger Cukste som spelat ett 60-tal matcher för Brynäs sedan han kom från tjeckiska Trinec inför den här säsongen.

Segraren i den hockeyallsvenskan finalen i bäst av sju matcher går till SHL nästa säsong.