Katerina Mrazova och Lara Stalder. Foto: TT

Brynäs vann i Luleå – första gången på fem år

Uppdaterad
Publicerad

Bortamatch i Luleå brukar innebära förlust för Brynäs. Men i dag lyckades de med ett trendbrott när de besegrade Luleå med 5-2, och tog tre viktiga poäng i jakten på en tredjeplats.

Luleå var inför matchen mot Brynäs redan klart för andraplatsen i SDHL, och det märktes att det var ett lag med högre motivation på besök. Luleå hade i och för sig en segersvit på hemmaplan som sträckte sig så långt bak som 2015 att försvara, men det skulle inte räcka för att stoppa Brynäs som var på jakt på tredjeplatsen.

Brynäs inledde i ett rasande tempo, och efter sex minuters spel tvingade de Luleå att ta timeout efter att ha gjort både 1-0 och 2-0 tidigt. Det skulle stoppa blödningen ett tag i varje fall, men efter att hemmalaget kvitterat i powerplay i andra perioden tog Brynäs över totalt.

Ryck i andra

Brynäs öste på i andra perioden och skulle rycka ifrån till 4-1 genom den så fruktade kedjan med Lara Stalder, Katerina Mrazova och Denisa Krizova, som inte tyckte att ett vackert 2-0-mål från första perioden räckte. I andra visade Mrazova klass när hon förde pucken in i zonen, och trots uppvaktning i hörnet lyckades hitta Stalder centralt som kunde sprätta dit henne 42:a mål för säsongen.

Stalder och Mrazova skulle även ligga bakom ännu ett mål när Michela Cava satte 4-1, och gav gästerna en ledning som de behagligt kunde försvara i den tredje perioden och vann till slut med 5-2.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 5

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-2, 1-2, 1-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.