Michela Cava avgjorde matchen mot Leksand i förlängning. Foto: Bildbyrån

Brynäs vann rivalmötet mot Leksand efter sen kvittering

Leksand har haft en tung start i SDHL, men borta mot Brynäs såg det länge ut som om att laget skulle skrälla. Men efter en sen kvittering från Brynäs så blev det bara en poäng för dalalaget efter att Michele Cava satt 3-2 till Gävlelaget i förlängningen.

– Att få med sig två poäng från den här matchen var skönt, säger Brynäsmålvakten Ellen Jonsson till SVT Sport.

Det satt långt inne för Brynäs, men till slut blev det ännu en seger för topplaget. Laget hade efter Lara Stalders 1-0-mål efter sju minuter svårt att komma till bra, och efter att Leksand kvitterat med sex minuter kvar av första perioden så var det snarare dalalaget som var närmare ett ledningsmål.

Och till slut kom också utdelningen för gästerna. med nio minuter kvar av tredje perioden så lyckades Hanna Sköld överlista Ellen Jonsson för andra gången i matchen, och Leksand såg ut att gå mot tre blytunga poäng.

Men med tre minuter kvar kom en kostsam utvisning när Kajsa Armborg visades ut för hakning. Med en spelare mer på isen lyckades nämligen Brynäs att luckra upp försvaret, mycket tack vare Erika Grahm som hittade Malin Axelsson som prickade in kvitteringen.

I förlängningen blev det ännu ett hemmajubel. Michela Cava visade prov på bra fart när hon i en spelvändning fintade bort Jule Flötgen i Leksandsmålet och avgjorde matchen. Efter matchen var det dock inte enbart glada miner från Brynäs, som kände att det fanns mer att hämta från laget.

– Det är alltid skönt att vinna, men jag tycker inte att vi spelar vår bästa hockey, säger Ellen Jonsson till SVT Sport.