Djurgården vann derbyt – tog femte raka

Djurgårdens hockeydamer har fått upp farten rejält de senaste veckorna.

Efter en tung säsongsinledning, där SDHL-laget föll i de tre första matcherna, har stockholmarna nu tagit fem raka segrar.

Den senaste kom i derbyt borta mot AIK. Det blev 3–1 sedan danskan Josefine Jakobsen tryckt in det avslutande 3–1-målet i tom bur med 1.13 kvar av tredje perioden.

Innan dess hade Djurgården haft ledningen med både 1–0 och 2–1. Poängdrottningen Sarah Bujold spelade fram Alice Östensson till 1–0-målet knappt åtta minuter in i första perioden.

2–0 gjordes av Josefine Holmgren redan 1.18 in i den andra perioden, då Josefine Holmgren fick i princip öppet mål på en retur.

– Jag tänkte ”om jag inte sätter den här är det lika bra att lägga skridskorna på hyllan”, säger Holmgren till SVT Sport med ett skratt.

Segern innebär att Durgården, som åkte ut i kvartsfinal i fjol, gick upp som trea i en haltande tabell, tio poäng bakom ledande HV71.