18-åringen matchhjälte för Växjö – bakom två mål

18-åriga Dominik Bokk förde den regerande mästaren Växjö till lagets första seger. Tysken dominerade och låg bakom två av målen i bortasegern på 4–1 mot Brynäs.

Dominik Bokk bjöd under torsdagskvällen på riktigt hockeygodis. När unge Pontus Holmberg spräckte nollan och gjorde 1–0 för gästande Växjö hade 18-åriga Bokk dessförinnan lagt en läcker framspelning bakom ryggen samtidigt som han gick omkull på isen. Holmberg var sedan först på pucken och kunde med ett snärtigt avslut sätta ledningsmålet rätt i krysset.

Tysken var sedan framme igen och förde gästerna fram till en 2–1-ledning i powerplay med mindre än två sekunder kvar av att spela av den andra perioden.

Växjö gick sedan från 2–1 till 4–1 inom loppet av elva sekunder i den tredje perioden och den regerande mästaren tog sin första seger för säsongen.

– Vi gjorde en bra match, jag tycker att vi spelade stabilt rakt igenom. Vi var värda vinsten och det var skönt att komma tillbaka efter två förluster, säger Linus Fröberg till C More.

Andrén säsongsdebut

Men även Viktor Andrén fick slita hårt i bortamålet. Framför allt de inledande matchminuterna när hemmalaget Brynäs började starkt framåt.

Brynäs jagade kvittering och hade ett gylleneläge på 1–1 efter att ha kommit 3-mot-1 mot Andrén i den första perioden. Men chansen gick till spillo. Växjö lade i stället i en högre växel och kunde gå till den första periodvilan med en 1–0-ledning.

Istället kom kvitteringen tidigt i den andra perioden där Robert Kousal fortsatte att leverera i numerärt överläge. Den tjeckiske landslagscentern utjämnade till 1–1 och har därmed gjort mål i samtliga matcher.

Två blixtmål

Efter två blixtmål av Linus Fröberg och Roman Horak utökade gästerna sin ledning till 4–1. Efter ett hästjobb av Brendan Shinnimin kunde Fröberg på nära håll sprätta upp pucken i det främre krysset. Domaren hann sedan knappt släppa pucken innan det var mål igen av Horak som fastställde slutresultatet.

– Matchen stod och vägde och vi fick till två riktigt snabba, det var riktigt skönt. Han (Viktor Andrén reds. anm) släppte ned axeln ganska mycket så det var skönt att kunna rycka in, avslutar Fröberg.