Petterssons dubbel sänkte Luleå i rysarmöte

Uppdaterad
Publicerad

Emil Djuse gjorde 5-3 mot Luleå i öppen kasse. Då kunde de tillresta fansen andas. Kassaskåpsäkra 4-1 hade blivit 4-3 och Luleå andades kvittering. Djuse sköt därmed Skellefteå till serieledning.

Med bara sju minuter kvar av mötet mellan Skellefteå och Luleå ledde bortalaget från Västerbotten med 4-1, efter att Oscar Möller satt dit det senaste målet.

–Tycker vi är hyfsat effektiva på de chanser vi får, de är många kamper framför mål som vi lyckas vinna, säger Möller till SVT Sport.

Men derbyt blev en rysare. Unge Carl Mattsson skickade in reduceringen 2-4 och det darrade i bortalaget.

Tre minuter senare. Petter Emanuelsson – 4-3. Det kokade i Coop Norrbotten Arena.

– Vi höll i pucken lite bättre i tredje och släppte den lite bättre till varandra, sa en besviken Daniel Sondell till SVT Sport efter matchen.

Trycket var bastant men Emil Djuse gjorde 5-3 i öppen kasse och tystade hemmapubliken.

Som en protest mot SHL var de båda klackarna för hemmalaget Luleå och bortalaget Skellefteå tysta i de första fem minuterna. De hade inte heller något att jubla över. Något som Möller inte ville kommentera:

– Jag har ingenting att kommentera i den saken, man vill ju att det ska sjunga, säger han.

Det dröjde nämligen tio minuter innan Luleå gjorde ledningsmålet. Skellefteå kvitterade kort efter.

SHL
Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 5

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

1-1, 0-2, 2-2
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6220

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer