Leksand hetast i Gävle-Daladerbyt

Det blev ett slitsamt och känsloladdat Gävle-Daladerby, speciellt för gästande Brynäs som kom till spel med endast tolv utespelare. Men trots den tunna truppen stod det efter 53 spelade minuter 2–2. Leksand drog tillslut det längsta strået genom Alva Johnsson som fastställde slutresultatet till 3–2.

Brynäs, som kom till spel utan storstjärnan Jennifer Wakefield och med endast tolv utespelare, fick det tufft när Leksand ångade på direkt efter första nedsläpp.

Det tog inte heller mer än två minuter innan ledningsmålet kom. Efter en backhandspass från Leksandsbacken Elin Lundberg kunde Hanna Lindqvist enkelt peta in 1–0-målet bakom Ellen Jonsson.

Trots uteblivna målchanser skulle gästande Brynäs hinna kvittera innan periodens slut. Erika Grahm tog tag i pucken, trampade upp farten och drev in på kassen. Landslagsforwarden passade sedan över till kanadensiskan Cassandra Vilgrain som stormade på mål och fick till ett direktskott som gick in, 1–1.

Oväntad vändning

Matchen fick sedan en oväntad vändning där hemmalaget Leksand började luta sig tillbaka och slarva i spelet.

Tidigt i den andra perioden kunde därför backen Georgina Farman, i spel fyra mot fyra, sätta pucken i krysset och göra 2–1. Ett jublande Brynäs som sakta men säkert åt sig tillbaka in i matchen.

Men glädjen för Brynäs blev inte alltför långvarig. Med 50 sekunder kvar av mittenperioden kunde Maja Nylén-Persson utjämna till 2–2 efter att Danielle Stone spelat bort båda Brynäsbackarna.

Alva Johnsson fastställde sedan slutresultatet till 3–2 med mindre än tio minuter kvar av den tredje perioden.