Dif-jubel efter maraton-straffläggning: ”Jätteviktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en jämn drabbning när Djurgården mötte HV71 på bortaplan. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt och det efter att lagkapten Andrea Dalen satte den avgörande straffen. Matchen slutade till sist 1–2.

Djurgården har fått en tuff inledning i svenska damhockeyligan, SDHL, och hade innan onsdagen endast en vinst på fyra spelade matcher.

– Vi måste lära oss av det vi har gjort, det är inte nu vi ska vara bäst utan vi måste blicka framåt. Det är klart att vi har spelat bra och sämre perioder så vi tar med oss de sämre och jobbar på dem och räknar med att de ska vara bra i slutspelet, säger Andrea Dalen till SVT Sport.

Men under onsdagskvällen gick stockholmslaget segrande ur striden. Efter en jämn drabbning mot HV71, som kom att avgöras med straffläggning, kunde bortalagets Dalen avgöra med den 17:e (!) straffen och ge sitt lag två poäng.

– Det var jätteviktigt, bortamatch mot HV71 som är starka på hemmaplan och de poängen tar vi med oss, säger hon.

Jönköpingslagets Sanni Hakala noterades för matchens första mål och Djurgårdens nyförvärv Isabel Waidacher stod för kvitteringsmålet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.