Foto: Bildbyrån

Lade av i våras – nu är Modo-stjärnan tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Modo-veteranen Johanna Olofsson, 27, bestämde sig i maj för att sluta med hockey – men nu har hon ångrat sig och på lördagen skrev hon på ett ettårskontrakt med Modo.

Med 11 säsonger och över 300 matcher i Övik-klubben – och 154 landskamper – på meritlistan är det en rejäl förstärkning av backsidan.

– Det känns jättekul. Jag har tränat med tjejerna i ungefär tre veckor nu och jag tycker hockeyn är väldigt rolig. Nu har jag fått chansen att kombinera hockey, skola och jobbet. Det är jag väldigt tacksam över och det känns kul att vara tillbaka, säger Johanna Olofsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag har känt av suget ett tag nu och det verkar vara en superhärlig grupp. Jag har jobbat med dem under slutet av förra säsongen och under hela försäsongen så jag har rätt bra koll på dem. Det kanske var därför suget kom tillbaka också, när jag jobbat med dem så mycket.

27-årige Olofsson spelar redan på söndagen mot SDE och Modos huvudtränare Björn Edlund är förstås nöjd.

– Vi är väldigt glada att hon tar upp sin karriär och inte väljer att lägga sina skridskor på hyllan, hon har väldigt mycket hockey kvar i sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.