Brynäs förlorade trots Wakefields dominans

Hon har pekats ut som den bästa hockeyspelaren i världen på damsidan.

I sin debut för Brynäs visade Jennifer Wakefield varför.

Men trots showen i den nya superkedja med Erika Grahm blev det förlust med 4–3 i premiären mot Modo.

Förra säsongen ledde Jennifer Wakefield sitt Luleå till SM-guld och Erika Grahm tog sitt Modo till semifinal.

I somras flyttade de båda storstjärnorna till Brynäs i klubbens jättesatsning. Det gav utdelning – men bara till en början.

Debut mot moderklubben

Extra känsligt blev det för Grahm som fick spela sin första match för sin nya klubb mot moderklubben som hon spenderat hela sin karriär i, med sammanlagt tretton säsonger och närmare 300 matcher.

Till en början var det dock Jennifer Wakefield som såg ut att sno de stora rubrikerna. Kanadensiskan hade stor show redan i den första perioden och stänkte in två mål för sitt nya lag redan innan första pausvilan. 29-åringen hade kunnat göra ännu fler mål om det inte vore för Tilda Holms storspel i Modomålet.

Tog över helt

Men därefter skulle historien vända helt. Bortalaget tog över och lyckades reducera såväl som kvittera och till slut ta ledningen efter mål av Brooke Boquist, Olivia Carlsson och Lauren Wildfang.

Målen bäddade för en riktig nagelbitare i tredje perioden, men när Wildfang gjorde sitt andra mål med knappt fem minuter kvar såg det ut att bli spiken i kistan för bortalaget.

Supportrarna på Gavlevallen fick dock upp hoppet för en kort stund när Caroline Markström kunde reducera – efter assist av Wakefield – men de knappa 30 sekunderna som återstod räckte inte för ytterligare ett Brynäs-mål.

Resultatet betyder att Brynäs går upp på andraplats i SDHL medan Brynäs ligger på en sjundeplats med två matcher spelade.

Hör Grahms tankar inför matchen i spelaren nedan.