Jonathan Dahlén Foto: TT

Dahlén öppnar för spel i Timrå: ”Finns i bakhuvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Dahlén är ena halvan i hockeyundret som fick det att vattnas i munnen på svenska och kanadensiska fans i våras, speciellt om man är anhängare till Vancouver.
Men medan Elias Pettersson är på väg att slå sig in i NHL-laget med dunder och brak så får legendaren, Ulf Dahléns son inleda i AHL och farmarligan.
– Nu siktar jag på att bli uppkallad. Men visst, Timrå finns alltid i bakhuvudet, säger Jonathan Dahlén till SVT Sport.

Han var med och spelade upp Timrå i SHL och är en av svensk ishockeys mest spännande framtidslöften. Tillsammans med sin kompis Elias Pettersson, som i sin tur vann SM-guld och VM-guld i våras med Växjö och Tre Kronor, är tanken att de i framtiden ska skapa en dynamisk duo i NHL och det kanadensiska laget Vancouver.

Men medan Elias är på väg att säkra en plats får Jonathan inrikta sig på spel i AHL.

– Jag har inte spelat tillräckligt bra antar jag. Men det blir perfekt att vänja sig vid spel på mindre rink här nu i AHL, som precis ska in på träning med sitt nya lag Utica Comets, säger Jonathan Dalén när SVT Sport når honom på telefon. 

Hur tycker du själv att det gått på träningarna, internmatcherna och sen träningsmatcherna?

– Jag tycker att det gått ganska bra. 

Vad vet du om nya laget?

– Ingenting, skrattar Dahlén.

Många i Timrå hoppas nog att du ska spela SHL-hockey hellre än i AHL. Vad säger du om det, att många hoppas på en återkomst?

– Jag stänger inga dörrar men just nu fokuserar jag på att göra så bra ifrån mig här för att ta en plats i Vancouver så snart som möjligt. Men visst, Timrå finns alltid i bakhuvudet för mig.

Hur tycker du att det gått för Elias Pettersson?

– Som det alltid gör. Det har gått bra och det är kul att se hans framfart. Jag gläds med hans framgång.

Tror du han tar en plats?

Han kommer garanterat ta en plats.

I en intervju med Sportbladet nekar dock Timrås sportchef Kent Norberg till att en återkomst i klubben är aktuell.

– Nej, vi har pratat med Vancouver och de är fast beslutna om att han ska var kvar i deras organisation hela säsongen, vilket vi givetvis accepterar, säger Norberg till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer