20-årige forwardstalangen Jonathan Dahlén ska inleda säsongen i AHL med farmarlaget Utica Foto: TT.

Dahlén skickas ner till AHL

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Dahlén får vänta på NHL-debuten i Vancouver. Den 20-årige forwardstalangen ska inleda säsongen i AHL med farmarlaget Utica.

Förutom Dahlén får även Petrus Palmu och Jalen Chatfield lämna Vancouver.

Dahlén var förra säsongen en av de stora nyckelspelarna när Timrå tog klivet tillbaka till SHL. Han gjorde 44 poäng på lika många matcher i hockeyallsvenskan och avslutade säsongen med spel i Utica.

Elias Pettersson är alltjämt kvar i Vancouvers trupp, och det ska mycket till om han inte inleder säsongen med NHL-spel i premiären mot Calgary den 4 oktober.

I en intervju med SVT medger Dahlén nu att han inte stänger några dörrar för en återkomst i Timrå.

– Jag stänger inga dörrar men just nu fokuserar jag på att göra så bra ifrån mig här för att ta en plats i Vancouver så snart som möjligt. Men visst, Timrå finns alltid i bakhuvudet för mig.

Timrås sportchef Kent Norberg nekar dock till att en återkomst är aktuell i dagsläget.

– Nej, vi har pratat med Vancouver och de är fast beslutna om att han ska var kvar i deras organisation hela säsongen, vilket vi givetvis accepterar, säger Norberg till Sportbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.