Brynässpelaren Hanna Rylander och Djurgårdens Josefine Jakobsen. Foto: SHL/BILDBYRÅN

Brynässpelare stängs av efter hån

Uppdaterad
Publicerad

Brynässpelaren Hanna Rylander stängs av i en match av disciplinnämnden, för att ha hånat Djurgårdens Josefine Jakobsen för hennes hörselproblem.

Det var under SDHL-matchen mellan Djurgården och Brynäs den 23 september som Josefine Jakobsen fick ta emot hån för sina hörselproblem. Brynäs Hanna Rylander som stod för hånen, blev senare anmäld till disciplinnämnden.

Disciplinnämnden har gett följande kommentar till sitt utslag:

”Att håna någon för ett handikapp är kränkande, oacceptabelt och inte något som ska förekomma på en ishockeyrink. Enligt nämnden bör förseelsen normalt medföra en avstängning som är längre än vad som nu blir fallet. Disciplinnämnden tar dock hänsyn till de åtgärder som vidtagits av Brynäs IF och övriga omständigheter i ärendet och låter därför avstängningen stanna vid en tid som motsvarar en match”.

”Hon bad om ursäkt direkt efteråt”

Brynäs klubbdirektör Johan Stark kommenterar händelsen efter samtal med Hanna Rylander.

Hanna Rylander har bekräftat att hon under matchen, i frustration, gått över gränsen för vad som är ok. Direkt efter matchen gick hon och bad berörd spelare om ursäkt och skrev också senare under kvällen en ursäkt till berörd spelare. Hanna Rylander mår mycket dåligt av sitt agerande och ångrar sig djupt”.

LÄS MER: SDHL-spelare hånade hörselskadad motståndare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.