Foto: TT Nyhetsbild

SDHL-spelare hånade hörselskadad motståndare

Uppdaterad
Publicerad

En Brynässpelare hånade en Djurgårdenspelare för hennes hörselskada. Det får klubbchefen i Brynäs, Johan Stark, att reagera.

– Det är inte acceptabelt någonstans, säger han till Expressen.

Stark säger att det som spelaren gjort ”inte går att försvara men i efterhand är hon oerhört ångerfull”.

Djurgården var på väg att vinna stort i SDHL-matchen. Då tappade hockeyspelaren i Brynäs humöret och började håna Djurgården-spelaren för hennes funktionsnedsättning.

– Hon spelar med hörapparat på båda öronen, vilket är välkänt i ligan. Efter några mål i baken så verkade väl den här spelaren tappa huvudet och försöka slänga lite skit på oss. Vilket bara blev personangrepp på vår spelare, säger Djurgårdenspelaren Elin Johansson.

– Alla blev riktigt arga. Det är absolut inte okej.

I våras fick en manlig Brynässpelare kritik för att ha kallat HV71-målvakten Linus Söderström ”särbarn”, på grund av hans diagnos aspbergers. Att det nu händer igen att en Brynässpelare hånar motspelare tar klubbchefen avstånd ifrån.

– Vi jobbar stenhårt för att ha en bra värdegrund i vår förening och så händer det såna här saker. Det känns inte alls bra, säger Stark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.