Brynäs stjärnforward Lara Stalder är kritisk till det fysiska spelet i ligan. Foto: Bildbyrån

Brynässtjärnan kritisk till tuffa spelet: ”Är lite läskigt”

Uppdaterad
Publicerad

Den schweiziska måldrottningen Lara Stalder gav sitt Brynäs segern i toppmötet mot Djurgården efter sitt hattrick. I periodpausen var stjärnan dock kritisk till det fysiska spelet i matchen – och allmänt i ligan.

– De spelar väldigt fysiskt och vi måste se upp för att inte skada oss, säger hon till SVT Sport.

Brynäs Lara Stalder toppar både poäng- och skytteligan med 16 mål på 13 matcher. Trots att hon stod för tre nya fullträffar i toppmötet mot Djurgården var hon i periodpausen kritisk till det fysiska spelet och menade att domarna, överlag i ligan, tillåter ett alldeles för hårt spel.

– Ibland är det lite läskigt, det är många hjärnskakningar i den här ligan och vi har många skador hela tiden samtidigt så undrar man varför... Det är för att vissa lag spelar på det här sättet. Det blir svårt när domarna inte tar några utvisningar för det heller. Jag vet inte, man måste skydda spelarna lite mer, sade hon till SVT Sport.

Vad måste göras?

– Det är inte bara ikväll utan rent generellt i ligan. Det handlar om hur man väljer att skydda spelarna. Det är små detaljer, hur smällarna fullföljs. Vi har spelare med hjärnskakningar och domarna kan stoppa det.

Se Stalders 1-0-mål mot Djurgården:

”Det ska vara ett fysiskt spel”

Djurgårdens Julia Östlund håller med om att nivån på det fysiska spelet varierar i ligan.

– Jag tycker att det ska vara ett fysiskt spel, det är en fysisk sport. Däremot måste vi lära oss att skydda oss själva och hur man tar emot en tackling, sade hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.