Måldrottningen Lara Stalder gjorde hattrick i toppmötet mot Djurgården. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stalder satte stopp för Djurgårdens segersvit

Formstarka Djurgården med åtta raka segrar mötte tillslut sin överman i Brynäs Lara Stalder. Den schweiziska måldrottningen stod för ett hattrick i 7–4-segern på bortaplan.

– Jag är glad att de gick in, säger Stalder till SVT Sport.

Brynäs stjärnforward Lara Stalder leder SDHL:s skytteliga och i toppmötet mot Djurgården fortsatte schweiziskan att ösa in mål.

25–åringen satte först ledningsmålet i numerärt underläge. Efter slarv från Djurgården på blålinjen kunde Stalder bryta sig loss till ett friläge och med en backhand sätta pucken i mål bakom Lovisa Berndtsson.

Hemmalaget fick sedan ytterligare en chans i powerplay och den gången gick det bättre. Josefine Jakobsen satte kvitteringsmålet till 1–1 och innan periodens slut hade siffrorna skrivits till 2–2.

Se Sportnytts referat

Fullbordade sitt hattrick i tredje perioden

Det viktiga 3–3-målet signerades även det av Stalder och hattricket fullbordades sedan när schweiziskan på egen hand satte 5–3 i den tredje perioden.

– Jag är glad att de gick in, säger hon till SVT Sport.

Brynäs vann till slut matchen med hela 7–4 och bröt därmed Djurgårdens segersvit på åtta raka matcher utan förlust. Segern innebär även att Brynäs går om Djurgården och blir ny tabelltvåa i SDHL.

– Jag tycker inte att vi spelade den finaste hockeyn i dag förutom när vi gjorde våra mål , vissa var riktigt läckra. Men en seger är alltid en seger och det var starkt av oss att vinna här i dag, säger Brynäs Maja Nylén-Persson till SVT Sport.