Julia Östlund stod för en assist för Djurgården. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Göteborg skakade Djurgården för en månad sedan, men Stockholms-laget lyckades då vända.

Precis som senast tog Göteborg ledningen.

Men ännu en gång vände Dif.

De senaste två säsongernas SDHL-jumbo Göteborg har inlett årets säsong betydligt bättre än de senaste.

Men mot Djurgården räcker de inte till.

Dif vann i september

När de för en dryg månad sedan möttes på västkusten chockade Göteborg 08-laget när de tidigt gick upp till 2–0. Men Djurgården kom tillbaka, och vann till slut med 6–3.

När de i kväll åter möttes i Göteborg blev det en liknande matchutveckling. Efter en jämn start tog Göteborg ledningen efter en dryg kvart, genom Jennifer Carlsson.

Ledde rättvist

Men allt eftersom matchen gick tog Djurgården över allt mer, och kvitterade 6.44 in i den andra perioden. Strax därefter kvitterade Göteborg, men Dif malde på och innan perioden var över hade de en välförtjänt 3–2-ledning.

I den tredje perioden var det egentligen aldrig något snack om det, och med bara 1.18 kvar att spela visade Josefin Bouveng varför hon i går blev uttagen till säsongens första trupp med Damkronorna. Hon fick pucken strax bakom den vänstra tekningscirkeln, tog något skär och snärtade pucken – och fick se den segla förbi Nicole Jackson i Göteborgs mål.

Djurgården tabelltrea

Målet innebar 4–2 för Djurgården, vilket blev slutresultatet.

I och med segern befäste Djurgården sin tredjeplats, medan Göteborg är kvar på tabellens näst sista plats.

Från SDHL-kvällen kan vi även notera att HV71 fortsätter att dominera. I hemmamötet med seriesjuan Linköping, som i våras blev SM-tvåa, vann Jönköpingslaget med 5–0. Segern var lagets åttonde raka.