Josefin Bouveng är debutant i damkronornas trupp. Foto: Bildbyrån/Djurgården Hockey

Josefin Bouveng inför första samlingen: ”Jag vill bidra”

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Bouveng har aldrig tidigare spelat för damkronorna. Men nu när hon fått chansen vill hon göra ett avtryck.

– Jag ska göra så bra ifrån mig som möjligt. Jag vill bidra med mitt spel och bara vara mig själv utanför, säger 18-åringen till SVT Sport.

Efter konflikten kring damkronorna har förbundskapten Ylva Martinsen tagit ut säsongens första trupp. I den finns fyra debutanter, en av dem är Djurgårdens Josefin Bouveng.

– Det är så klart jättekul! Det är något jag länge velat göra så det ska bli väldigt spännande, säger Bouveng till SVT Sport.

Damkronorna

Trots att hon är debutant i damkronorna har kontraktsbråket inte gått obemärkt förbi, men Bouveng vill inte fokusera på det.

– Jag har försökt att inte lägga som mycket personlig energi på det, utan bara fokusera på mig och mitt spel först och främst.

”Vill bidra”

18-åringen har varit en viktig kugge för Djurgården under säsongen där hon spelat samtliga matcher och gjort tre mål. Men trots att hon gjort det bra i SDHL, har hon inte tagit en landslagsplats för given.

– Det är inte jag som tar ut laget, men jag känner att jag har utvecklats och försöker hela tiden göra mitt bästa. Det är klart att jag visste att möjligheten fanns, säger hon.

Sin unga ålder till trots hoppas Josefin hitta sitt eget sätt att bidra till laget, både på och utanför isen.

– Jag ska göra så bra ifrån mig som möjligt. Jag vill bidra med mitt spel och bara vara mig själv utanför.

Bakgrund: Damkronornas bojkott – vad handlade konflikten om egentligen?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet