Foto: TT Nyhetsbyrån

Buffalo sparkar Patrik Berglund

Uppdaterad
Publicerad

Buffalo Sabres gör sig av med svensken Patrik Berglund. Klubben har satt upp honom på ”unconditional waivers” och meddelar att de har för avsikt att avsluta hans kontrakt.

Patrik Berglund, 30, dumpas av sin NHL-klubb Buffalo Sabres. Klubben meddelar på Twitter att svensken har satts upp på ”unconditional waivers”, med avsikt att bryta svenskens kontrakt.

”Vi har för avsikt att avsluta hans kontrakt. Vi kommer inte att lämna någon ytterligare information eller kommentar i nuläget”, skriver Buffalo på Twitter.

”Unconditional waivers” innebär att vilket annat NHL-lag som helst nu har chansen att plocka in Berglund.

Missat de två senaste matcherna

Han har varit i blåsväder de senaste dagarna sedan det meddelades att Buffalo Sabres stängt av honom på grund av disciplinära skäl: Berglund har missat de två senaste matcherna med klubben. Enligt TT har han helt enkelt inte dykt upp.

Berglund har spelat 23 matcher för Buffalo och gjort två mål och två assist den här säsongen. Han anslöt till klubben i somras efter att ha blivit trejdad från St Louis.

Enligt Sportsnet har Buffalos coach Phil Housley sagt att Berglund först var borta på grund av sjukdom, men att det sedan utvecklade sig till nånting annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.