Bulan: ”Vi släpper in för enkla mål”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs hade matchboll i finalserien mot HV71. Men kunde inte slå in den. Nu väntar en sjunde och avgörande match i Jönköping på lördag.

– Vi släppte in lite för enkla mål, och agerade lite för ängsligt, säger Brynäscoachen Thomas ”Bulan” Berglund till SVT Sport.

Framförallt var det den första perioden som ställde till det för Brynäs. Efter elva minuter hade HV71 gått fram till 3-0 och tvingat Brynäs till ett tidigt målvaktsbyte när Felix Sandström fick kliva av och ersattes av David Rautio.

– Vi började bra första fem-sex minuterna, men när de får göra två enkla mål så gick luften ur oss lite grand. Vi spelade inte bra, och hade för dåligt passningsspel och det gav för lågt tempo för oss som vill spela med högt tempo, säger ”Bulan”.

”Två jämna lag”

På lördag gör Thomas ”Bulan” Berglund sin sista match som Brynästränare. Det blir antingen som guld- eller silvertränare. Ska man tyda de tidigare matcherna i matchserien, så är det fördel Brynäs. Fyra av sex matcher har vunnits av bortalaget.

– Det är två jämna lag. Hemmaplan i en sjunde och avgörande match är aldrig en fördel. Fråga Frölunda, säger ”Bulan”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.