André Burakovsky, Colorado. Foto: TT Nyhetsbyrån

Burakovsky fixade Coloradoseger

André Burakovsky var segerorganisatör när hans Colorado vann mot Arizona i den nordamerikanska ishockeyn. Med knappt tre minuter kvar att spela satte svensken enkelt det avgörande 3–2-målet efter en servering av lagkamraten Nazem Kadri.

– Vi hade lite tur där och det var nära att jag träffat stolpen också, säger svensken till Sportsnet enligt Expressen.

Målet innebär att Colorado kopplar ett grepp om åttondelsfinalen mot Arizona och nu leder matchserien med 2–0.

Även Gabriel Landeskog hade ett finger med i segern när han i den första perioden snodde pucken och därefter assisterade Nathan MacKinnon som gav Colorado ledningen i matchen.

Nästa möte mellan lagen spelas på lördag.

– Det här var en härlig vinst även om vi inte spelade speciellt bra. Vi måste rycka upp oss till nästa möte med dem imorgon, säger Burakovsky till Sportsnet enligt Expressen.

Den nordamerikanska ishockeyligan NHL avgörs den här säsongen i Kanada i två så kallade ”bubblor” i Edmonton och Toronto på grund av coronapandemin.

KLIPP: Tre snygga svenskmål i NHL (14/8)