Elias Lindholm (i mitten) gjorde två mål för Calgary Flames i natt. Foto: Candice Ward/Reuters/TT

Calgary-seger efter rasismutredning

Calgary lät inte veckans turbulens om tränaren Bill Peters rasism påverka på isen.

Två sena mål av Elias Lindholm innebar 3–1-seger över Ottawa i NHL.

– Vi har en bra grupp här, säger han.

Dillon Dube gav Albertalaget ledningen i första perioden. Sedan dröjde tills det bara var fem minuter kvar av matchen innan Ottawa kvitterade. Men bara minuten senare slog Lindholm in 2–1, och spikade sedan igen matchen med sitt 14:e mål för säsongen i tom bur i näst sista minuten.

Resultatet fick lite extra guldkant av att det var seger nummer 1 000 för laget på hemmaplan i NHL.

Peters avgick i fredags

Klubben har haft en stormig vecka, efter att ha inlett en utredning om tidigare rasism från tränaren Bill Peters sida i Rockford mot den före detta SHL-spelaren Akim Alihu.

Efter några dagar bad Peters om ursäkt, och avgick sedan i fredags. Geoff Ward har gått in som tillfällig tränare.

– Det har varit lite jobbigt ett tag. Först var vi ju nere i en riktig dipp rent hockeymässigt och sedan hände allt det där, säger Elias Lindholm till Aftonbladet, och fortsätter:

– Men vi har en bra grupp här, vi har snackat ihop oss och bestämt oss för att koncentrera oss på det vi kan påverka och det är det som händer på isen. Just ikväll gjorde vi väl ingen kanonmatch direkt men vi vinner och det är det viktiga.

Lindholm står nu noterad för 14 gjorda mål för säsongen, tre fler än Elias Pettersson som är näst bäste svenske målskytt den här säsongen.

Fjärde raka för Philadelphia

Oskar Lindblom satte sitt elfte mål för säsongen när Philadelphia besegrade Montreal med 4–3. Det var fjärde segern i rad för Philadelphia, som tagit poäng i 14 av 16 matcher under november.

Även William Nylander är uppe i tvåsiffrigt, efter att ha satt sitt tionde mål för säsongen när hans Toronto slog Buffalo med 2–1. Andreas Johnsson fick en assist för John Tavares avgörande mål.

Hattrick av Ovetjkin

Anton Strålman satte sina två första mål för Florida när Nashville besegrades med 3–0.

Lördagens möte mellan NHL-tabellens bästa och sämsta lag slutade som väntat – seger för Washington mot Detroit, 5–2. Alexander Ovetjkin gjorde hattrick för huvudstadslaget – hans 24:e i NHL-karriären.

Målen gör att Ovetjkin  nu har gjort 20 mål på 28 matcher. Det gör att han nu har 15 raka säsonger med minst 20 gjorda mål. Därmed går han in i en exklusiv skara med spelare som har klarat det. De enda som gjort det tidigare är Marcel Dionne, Mike Gartner, Jaromir Jagr och Mats Sundin, skriver NBC.

– Ett hattrick är ett alltid ett hattrick. Det är kul att göra mål, säger Ovetjkin.