Carl Klingberg har spelat färdigt. Foto: Bildbyrån

Carl Klingberg skadad – missar resten av VM

Uppdaterad
Publicerad

Tre kronor tvingas klara sig utan Carl Klingberg under resten av VM.

Forwarden klev av i matchen mot Belarus på grund av en skada som nu stoppar honom från vidare spel.

– Det är riktigt tungt. Man vill ju vara med och vända på skutan. Framförallt när det gått bra för en själv och så. Känns tungt, men jag är vanligtvis en positiv man och är glad att det inte var värre, säger Klingberg till SVT Sport.

Tungt även för förbundskaptenen naturligtvis.

– Det är klart att det är tufft för oss. Som den spelartypen han är, och det som han bidrog med när han kom in här, så kommer vi såklart att sakna honom, säger Johan Garpenlöv till SVT Sport.

Sverige har haft en tuff inledning på VM. Man har två förluster på de två inledande matcherna och nu kommer ett tufft avbräck.

Carl Klingberg tacklades in i sargen under matchen mot Belarus i söndags och spelade inte mer i matchen.

– Det såg inte alls bra ut. Vi får hoppas att det inte är allt för allvarligt. Jag är absolut ingen läkare men det såg ut som att knät fick sig en vridning, sade SVT Sports expert Jonas Andersson under matchen.

På benen om några veckor

Och det blir heller inget mer spel för 30-åringen under turneringen. Tre kronor meddelade på tisdagsmorgonen att skadan stoppar forwarden från vidare spel. Klingberg gjorde två mål i Sveriges 3-4-förlust mot Danmark i lördags.

Klingberg lämnar VM-turneringen, med en så kallad underkroppsskada.

– Det är inte allvarligt men inte en chans att det går att spela de närmsta två veckorna. Svårt att säga tid men lär vara på benen igen inom några veckor, säger Klingberg.

Vem som ersätter honom i laget är i dagsläget oklart – men någon ny spelare utanför den redan anmälda truppen lär det inte bli.

– Vi har spelare här som vi har anmält, så vi kommer att ersätta honom. Nu ges möjligheten till någon annan att kliva fram, säger Johan Garpenlöv till SVT Sport.

Sverige spelar mot Schweiz 19.15 ikväll. Schweiz har inlett med två raka segrar i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.