Carl Söderberg vänder hem till Skåne igen Foto: Bildbyrån

Carl Söderberg tillbaka till Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Malmö Redhawks får en rejäl förstärkning till SHL-säsongen efter somaren.  Carl Söderberg lämnar Colorado Avalanche och  återvänder till Malmö.

– Det ska bli väldigt kul att komma hem igen, säger 36-åringen i ett pressmeddelande.

Beslutet att flytta hem har vuxit fram under en längre tid  berättar Söderberg för klubbens hemsida. Söderberg har varit bort från klubben i tio år varav nio år har spenderats i Nordamerika och NHL. Där har han representerat Boston Bruins, Arizona Coyotes, Chicago Blackhawks och Colorado Avalanche.

– Att jag nu kommer få dra på mig Redhawkströjan igen betyder mycket. Det är här jag är uppväxt och jag ser fram emot att spela inför fans, vänner och familj igen, säger Söderberg.

Söderberg har spelat 643 matcher i NHL och snittat en halv poäng per match. Det blir en tung förstärkning för Malmö i SHL.

– Spelaren Carl Söderberg håller yppersta klass, han är väldigt bra tränad och i min bok är han en av SHL:s främsta, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

– Tror att vi har chansen att vinna med Redhawks, vilket vore fantastiskt, säger Söderberg själv.

ARKIV: Malmö vann derbyt – efter 20 raka straffmissar (19 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.